Hírek

AKTUÁLIS LINK

 

http://www.parokia.hu/v/ejszakai-foci-megteres-pele/

 

………………………………………………………………………………………………………………………..

 

SZOLGÁLAT

 

dr. P. Tóth Béla ny. lp. igehirdetéssel szolgál 2018. május 13-án vasárnap de. 10 órakor a Budapest-Rákoskeresztúri Ref. Egyházközség templomában

1173 Budapest, Pesti u. 31.

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………..

 

TOMPA MIHÁLY IRODALMI EMLÉKEST és kiállítás

 

2018. április 11. csütörtök 18 órakor

 

Pest Megyei Könyvtár

2000 Szentendre, Pátriárka u. 11.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………….

HÁZASSÁG HETE 2018. LEÁNYFALU

 

“Egymás kölcsönös energizálásának titka” 

dr. P. Tóth Béla lelkész-pszichológus előadása

 

Leányfalui Faluház (2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124/a)

2018. február 16. péntek du. 6 ó-kor

 

 

 A hét részletes programja:

 

………………………………………………………………………………………………………………………………….

ELÉRHETŐSÉG

 

Ha a honlap tartalmával kapcsolatban mondandója van – úgy megírhatja azt a következő címre:

p.toth.bela kukacjel ptothbela.com

 

…………………………………………………………………………………………………………………………..

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

E honlap automatikus e-mail értesítést küld megjelenő új igehirdetésekről azoknak, akik erre a főoldalon bejelentkeznek. Előfordult már, hogy a program működésének valamilyen hiányosságából néhányan nem kapták meg, esetleg hosszabb időn át is, s hiányolták.

Ilyen esetben közvetlenül keressük fel a honlapot:

www.ptothbela.com

s magunk tájékozódjunk a friss anyagok felől!

(A most közlés alatt lévő „Könyv a témákról” fejezetei pl. biztonság kedvéért az „Igehirdetések” menüpontban is megtalálhatók.)

……………………………………………………………………………………………………………………………..

 

KIADVÁNYOK

 

A Nemzeti Könyvtár  “Ünnepek – Augusztus 20.” című kiadványában megjelent dr. P. Tóth Béla 2005. augusztus 21-i igehirdetése. A kemény táblás, díszkiadású könyv 336 oldalon nevezetes magyar történelmi dokumentumokat, legnagyobb költőink verseit, különböző irodalmi alkotásokat és egyéb írásokat tartalmaz. Hozzáférhető a könyvesboltokban.

 

A pomázi gyülekezet nyomtatásban kiadta dr. P. Tóth Béla 2016. február 8-12-i evangélizációjának igehirdetéseit. A képes kiadványt Puskás Attila presbiter gondozta, hozzáférhető a pomázi lelkészi hivatalban.

 

 

………………………………………………………………………………………………………………

 

 

KOPJAFA-AVATÁS

 

Varga Zsigmond (1886-1956) vallástörténész professzor emlékére szülőhelyén, Marosdécsén (Nagyenyedi Református Egyházmegye) 2016. augusztus 7-én kopjafát állított a helyi református egyházközség. Az ünnepi megemlékezés a faluból elszármazottak első találkozója is volt.

Varga Zsigmond székely földműves szülők egyetlen gyermekeként született. Kisgyermekként már a könyvek és az olvasás érdekelték, példaképének Kőrösi Csoma Mártont tekintette. Lelkésze tanácsára és támogatásával Nagyenyeden a Bethlen Kollégiumban, majd Kolozsváron tanult, utóbbi helyen végezte el a teológiát 1908-ban. Ezután a berlini, genfi és utrechti egyetemeken képezte magát, 1911-ben bölcsészdoktori és teológiai magántanári fokozatot szerzett. Debrecenben 1912-től a teológia Nagykönyvtárának főkönyvtárosa, 1915-től Lelkészképzőjének tanára, majd 1921-től az Egyetem általa alapított Általános Vallástörténeti Tanszékének professzora volt. Nagy és jelentős bibliai, valamint vallástörténeti munkássága mellett sumér nyelvészként a magyar őstörténet kiemelkedő kutatója is volt.

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………………

 

MEGEMLÉKEZÉS

Hamvas Béla sírjánál 2015.11.10.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………..