Hírek

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Közlés email-ben küldhető:

hirlevel kukacjel ptothbela.com

címre

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Ezúttal egy értesítés érkezik a Leányfalui Ravasz László Emlékház (Móricz Zs. u. 124. – a benzinkúttal szemben) „Egyházi ünnepeink Bibliai eredetű kincseink” c. kerítésgalériájának 2024. március 23. szombat du. 4 órakor kezdődő tárlatvezetéséről, amelyet dr. P. Tóth Béla ny. szentendrei ref. lelkész tart, a kiállításon illusztrációként felhasznált műalkotások magyarázatával

A kerítésgaléria tizenhárom képes tárlóján azok az egyházi ünnepek kerülnek ismertetésre a Virágvasánap előtti szombaton, melyeket valamennyi magyarországi keresztyén egyház és felekezet jeles napjai közé sorol, további tíz tárlón pedig bibliai idézetek olvashatók az Ó- és Újtestamentum lapjairól.

A kiállítás anyaga (előzetes tanulmányozásra) letölthető:

https://ravaszhaz.hu/egyhaziunnepek/

A kerítésgaléria eredeti meghívója:

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

MEGJELENT:

AZ ÉN ATYÁM A SZŐLŐMŰVES

P. Tóth Béla válogatott igehirdetései, 2000-2021

(464 old. vászonkötésben, Vincze Ottó képzőművész térinstallációinak színes fotóival)

 

 

 

“…ezek az igehirdetések az embert ismerve, tisztán, az Igéhez hűségesen, mégis nagyon mai módon tolmácsolják az evangéliumot.”  

Steinbach József püspök

 

“…igényes, gondolatgazdag, igeszerű –  nagyszerű ajándék, hogy kézbe vehető egy nyomtatott kötetben is ez a hatalmas kincsestár.”  

Prof. Dr. Németh Dávid

 

Megvásárolható: a Kálvin Kiadó könyvesboltjaiban, ill. webáruházában, a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban a Nagytemplomnál, valamint a szentendrei Fő tér-i Líra könyvesboltban és a Püski Könyvesboltban (1013 Budapest, Krisztina krt. 26.)

 

Egyházközségi könyvterjesztők megrendelhetik a Kálvin Kiadó webáruházában

 

Használható: Egyéni lelki épülésre, parókiális és családi könyvtárban, valamint ajándékozásra

 

“Az én Atyám a szőlőműves” c. igehirdetés kötet (464. old. vászonkötésben) megrendelhető, magánszemélyeknek 10.000 Ft, közületeknek, egyházközségeknek 25.000 Ft vásárlás esetén ingyenes postázással:

a Kálvin Kiadó webáruházában

Az  ingyenes szállítású többes megrendelés lebonyolításához a terjesztőnek előzetesen telefonon is egyeztetni kell a Kálvin Kiadóval a  +36-1-386-8267  telefonszámon.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………